AUTISM-EUROPE KONFERENCIA

AUTISM-EUROPE KONFERENCIA

A MedMan 2013. júniusa óta dolgozik együtt az Autisták Országos Szövetségével. Az együttműködés keretében került sor a 10. Nemzetközi Autism-Europe Kongresszus kommunikációs támogatására.

10. Nemzetközi Autism-Europe Kongresszus
2013. szeptember 26-28., Budapest

 

Az Autism Europe (AE) – az autizmussal érintett személyek, családjaik és az őket képviselő szervezeteket tömörítő európai szervezet – háromévente rendezi meg a teljes szakmát világszerte mozgósító Nemzetközi Autizmus Kongresszust.

 

Az idei kongresszus rendezési jogát az Autisták Országos Szövetsége nyerte el. A 2013-as, budapesti rendezvény a kongresszusok történetében a 10. volt, amely több szempontból is jubileumi, illetve rendhagyónak számít: 2013-ban ezzel a rendezvénnyel ünnepelte az Autism-Europe megalapításának 30. évfordulóját és ebben az évben van az Autisták Országos Szövetségének 25 éves évfordulója is. Továbbá azért is nagy jelentőségű a budapesti a rendezvény, mert soha nem nyerte el még kelet-európai ország a rendezés jogot.

A három napos kongresszuson a résztvevők számtalan speciális workshop és szakmai fórum mellett több mint 100 szakmai előadást hallgathattak meg; valamint e rendezvény adott otthont az asperger szindrómás fiatalok európai találkozójának és egy autista művészek munkáiból rendezett kiállítást is meg lehetett tekinteni.

 

A kongresszusra több mint 70 országból több mint 1000 résztvevő regisztrált. Habár a kongresszus európai rendezésű volt, valójában minden kontinens képviseltette magát, mind az előadók, mind a hallgatóság körében. Az esemény díszvendége őfelsége Marie, dán hercegnő volt.

 

Cégünk közreműködött a sajtómunkában, amely eredményeként több interjút és megjelenést generáltunk (pl. Magyar Narancs). E mellett médiapartneri együttműködéseket szerveztünk, valamint tanácsadóként segítettük az AOSZ elnökének munkáját. Továbbá háttéranyagokat készítettünk, beszédeket lektoráltunk, és folyamatosan tartottuk a legfontosabb sajtóorgánumokkal a kapcsolatot.